Workshop

OERfit&BewustZIJN

Wat gaan we doen

Nieuw! Balans & krachtrainingen voor jeugd bij Oerfit Castricum in samenwerking met Stichting Welzijn Castricum en het Sportakkoord.

Even een blik in de media van de afgelopen tijd, waarbij de gesteldheid van de jeugd ter sprake kwam, mede vanwege minder sociale contacten. Dit blijkt op latere leeftijd voor grote problemen te zorgen in omgangsvormen en in het mentale en fysieke welzijn. 

Juist dié sociale en maatschappelijke problemen spreken het team van Oerfit Castricum aan; “De jonge generatie groeit op met smartphones en social media. Ze halen er heel veel kennis vandaan en dat is positief want ik denk dat ze veel wijzer zijn dan wij op die leeftijd. De keerzijde is echter dat ze zowat vastgeplakt zitten aan die smartphone waardoor ze vergeten even helemaal ‘uit’ te staan. Hierdoor raken veel jongeren overprikkeld én ontbreken verbinding en zingeving, wat juist zo gezond voor ze is. Samen dingen doen, op straat spelen en sporten zijn zeer belangrijk zijn om in je verdere leven sociaal en maatschappelijk mee te kunnen draaien.”

Aangrijpen

Juist dit soort berichten bevestigt de noodzaak om proberen in te grijpen  waar je invloed op hebt. Vraag aan de oudere generatie naar hun eigen jeugdbeleving en zij zullen allemaal beamen dat sport, spel, dansen, zingen etc. enorm belangrijk zijn in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en hun geluksgevoel. Sport is bij uitstek een enorme sociale verbinder plus dat je fysiek en mentaal sterker én minder gestrest wordt. 

Missie

Onze missie is om iedereen de kans te geven om je lichaam en geest in topconditie te krijgen of te houden. Het fysieke contact tijdens de boks- en kickbokslessen richt zich hoofdzakelijk op de bokszak. De kans op blessures is daardoor minimaal en iedereen kan op zijn eigen kracht meedoen. 

Het mentale gedeelte willen we ondersteunen door jeugd kennis te laten maken met Yoga, meditatie, mindfulness en ademhalingstechnieken.

Wat willen we bereiken met onze Balans & kracht training?

  • Dat jongeren ontdekken dat de Kracht in henzelf zit. Ze hoeven dit niet buiten zichzelf te zoeken.
  • Kennis laten maken met yoga, meditatie, ademhaling en laten voelen hoe het is als je fysiek sterk bent. Bewustwording Yin en Yang!
  • Zelfbewustzijn, non-verbale communicatie (wat straal ik uit), fysieke gezondheid en zelfvertrouwen ontwikkelen. Diepe ontspanning en rust in de breedste zin van het woord.

Info

5 trainingsweken van 2 sessies per week van 2 uur.
De sessies bestaan uit Kick(boks)lessen, yoga, meditatie en ademhalingstechnieken.

Aanmelden via info@oerfitcastricum.nl voor jongeren van 12-16 jaar. We starten 8 mei!

Inschrijfgeld €50,00 p.p.

Docenten